От 5 месеца не съм говорил с Бойко Борисов, ако ми

...
От 5 месеца не съм говорил с Бойко Борисов, ако ми
Коментари Харесай

Няма вече ГЕРБ, аз бях един от последните, обяви Вежди Рашидов

От 5 месеца не съм приказвал с Бойко Борисов, в случай че ми се обади, няма и да му подвигна телефона, сподели някогашният ръководител на Народно събрание

На ГЕРБ няма защо да съм афектиран. Няма ГЕРБ, аз бях един от последните. Това в този момент са едни младежи, от които през 2006 година, когато създавахме партията, нямаше нито един. Не съм афектиран, партията си е на един човек, да си я прави каквото желае.  Това сподели по bTV Вежди Рашидов, някогашен народен представител, министър на културата и ръководител на Народното събрание.

Той добави, че от 5 месеца не е приказвал с водача на партията Бойко Борисов. 

" Нищо не бих му споделил. Той не е малко момче, има кой да му слюнчи ушите. Не е лишен от качества. Да, имаше сред нас малко несъответстващи дейности,  вярвал съм му доста, само че към този момент не го обичам, човек се разочарова ", сподели Рашидов и акцентира, че има мотив за самочувствие, защото по време на неговото ръководство на Министерството на културата са били " ремонтирани 10 театъра, основани 6 нови музея ", а българското изкуство е било " вкарано " в най-големите международни музеи.

Вежди Рашидов сподели още, че  поддържа митингите на културните дейци.  Разбира се, че ги поддържам, само че желая да поздравя Христо Мутафчиев, единственият биткаджия в името на българската нематериалност.

" Очаквах доста имена, доста потвърдени имена да са до него, тъй като митингът е състоятелен. Все още бюджетът за просвета е под 1% от Брутният вътрешен продукт. Никой да не си фантазира, че министърът на културата не се пробва да вдигне бюджета. Бюджетът се подвига от министъра на финансите.  Много борби съм водил и с Дянков, и с Влади Горанов… само че ти режат главата. Хората схващат до кебапчета и кюфтета.  Финансовите министри до момента в който не стартират да обичат културата, да спят в Народния спектакъл, няма да вдигнат бюджета. Важни са кюфтетата, кебапчетата и костюмите " Пиер Карден ". Толкова е разбирането за нематериалност, разяснява някогашният министър на културата и акцентира, че всички български създатели, които са придобили популярност по света, в точния момент са се " изкарали " от страната ", добави някогашният ръководител на Народно събрание.

Рашидов разяснява и казуса с " Пирогов ".

" Това, което се случва, е дивотия. Всяка власт, която идва, взема решение да тури братовчед си там, тъй като има поръчки. Никой не се занимава със здравето на българския жител, доктор. Апелирам управниците да спрат, да защитят престижа на българското опазване на здравето. Познавам шефа.. в този момент да го смениш с различен, тъй като в бюджета ще има едни публични поръчки... Това е неприлично ", каза някогашният народен представител от ГЕРБ.

В разбор на настоящата политическа конюнктура Рашидов бе безапелационен, че  Движение за права и свободи постоянно е била фактор в политиката, само че в този момент е още по-влиятелна.

" Аз съм единственият, който е взимал депутатско место в Кърджали за ГЕРБ. Караянчева беше втора след мен, тя е прелестно момиче, несъмнено. С Доган съм бил в несъгласия, само че с днешна дата, в цялата обстановка,  той е един от най-мъдрите играчи в политиката.  Сега атакуват Делян Пеевски. Защо? Какъв е казусът с него, че е с малко повече килограми?, запита Рашидов и на журналистическата имитация, че е глобен по " Магнитски " отговори - " Какво значи, бе момчета, " Магнитски " – един американски отпадък, който ни го хвърлиха да се мърсим непрестанно. Какво ни дефинира " Магнитски "? Какво се случва с Европа като има " Магнитски "? Много значимо! Това са американски дъвки. Нас ни ръководи Галчето от посолството. Аз Пеевски съм го попържал доста крепко. За разлика от безмълвните агнета, медиите гърмяха доста крепко.  Зад тази едра външност седи един интелигентен, прагматичен, нелошо мислещ човек . Сулю и Пулю стана народен представител той за какво е станал?! Глупав човек пари не прави, той най-малко си ги е заявил. Трябва да го оценим ", завърши пледоарията за Пеевски Рашидов.

В края на диалога загатна, че на 12 декември ще бъде открита негова галерия взаимно със Захари Каменов. " А на 14-ти имам рожден ден, елате да ви почерпя ", насочи покана към водещите Вежди Рашидов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР